İSTANBUL / BAĞCILAR - Şükrü Savaşeri Ortaokulu

18 Mart Çanakkale Zaferi 'nin 109. Yıldönümü

18 Mart 1915 'de,  Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleri sonucunda elde edilen büyük zafer; milletimizin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakârlığının göstergesi olmakla birlikte, Türk Milletinin asla esaret altına alınamayacağının da ilanıdır.

Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.

Dünyaya "Çanakkale Geçilmez" diyerek tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızın sarsılmaz inancı ve mücadelesi sonucu, bugün bizler bu topraklar üzerinde geleceğe güvenle yürümekteyiz.

Bu mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden ecdadımıza karşı bir borç bilmeliyiz.

Şükrü Savaşeri Ortaokulu Ailesi olarak Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan aşkıyla mücadele etmiş, kahraman Mehmetçiğimizi ve ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Çanakkale Zaferi nin 109. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, şiir yarışmasında, okulumuz 8. sınıf öğrencilerinden Yağmur ÜZBAŞ İlçe 2.'si olmuş, İlçe Kaymakamımız, Bağcılar Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün ve Kurum Yöneticilerinin katıldığı İlçe töreninde ödülünü almıştır. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını dileriz.  18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 16.03.2021 - Güncelleme: 18.03.2024 17:07 - Görüntülenme: 1031
Kaynak: Kadıköy MEM, https://www.18martetkinlikleri.com/